IT i undervisningen« | »

VLC – afspil alle mulige og umulige typer video

Mange mennesker forholder sig ikke synderligt til den videoafspiller, deres computer bruger til at vise video. De fleste finder først ud af deres videoafspillers begrænsninger, når Windows mediaplayer eller Quicktime på Mac’en nægter at afspille en fil, at man bliver opmærksom på disse programmers begrænsninger.

Der findes et utal af videoformater på nettet. Mediaplayer og Quicktime kan afspille de mest gængse formater, men man skal ikke lede længe, før man render ind i mere obskure typer video derude, som Mediaplayer og Quicktime ikke kan klar. VLC er svaret på de frustrationer, man kan opleve i den forbindelse.

Bag det pudsige akronym står et lige så så pudsigt navn, nemlig VideoLan Client. Lan står for “local area network” og programmet VLC var oprindeligt tænkt som en metode til at streame video til et netværk på et universitet i Frankrig (Læs mere på Wikipedia). Siden er denne del af funktionaliteten skubbet i baggrunden til fordel for programmets fabelagtige evne til at afspille stort set alle videoformater på nettet.

VLC er endda så kompetent, at det kan afspille beskadigede filer eller ufuldstændige filer. Det er en bedrift i sig selv. VLC er desuden open source og gratis at downloade, lovligt at distribuere og frit at bruge.

VLC har mange andre funktioner. Læs om dem og hent VLC på dette link

Posted by on 08/05/2013.

Tags: , , ,

Categories: Folkeskolens fag, Gymnasiets fagrække, Kategorier, Lyd og Billede

0 Responses

Leave a Reply

« | »
Recent Posts


PagesSwitch to our desktop site