Videoredigering på mobilen

Splice

Det ligger lige for at bruge elevernes mobiltelefoner, hvis man vil inddrage videooptagelser i sin undervisning. Det er på mange måder lettere end at optage på videokameraer, lommekameraer, eller hvad man nu ellers kan tænke sig. Med andre optagemedier skal man efterfølgende overføre videoen til en computer, hvis man vil bruge den i undervisningen. Det har ofte den konsekvens, at man skal til at slås med formater og konvertering af videoen, for overhovedet at komme til at se den. Hvis man er så ambitiøs, at man vil bede eleverne om at klippe i deres optagelser, begynder problemerne for alvor at tårne sig op. Det kan løses ved at bruge de muligheder for videoredigering og videodeling, som mange mobiler har.

Stort set alle elever har en smartphone i lommen, som kan optage hæderlig video. Hvis man har en iPhone eller en nyere Androidtelefon (Android 4.0 eller derover), har man glimrende muligheder for at redigere videooptagelserne efterfølgende. På Android er app’en “Filmstudie” (Movie Studio) standard på nye telefoner. På iPhone findes der en række redigeringsapps. Flere er gode. Her skal nævnes Apples egen iMovie-app, som dog koster penge. En anden og måske mere interessant mulighed er app’en “Splice”. Den findes i en reklamefinansieret gratisudgave. Reklamerne er ikke specielt påtrængende og app’ens funktionalitet er ikke væsentligt begrænset i den gratis udgave.

Eleverne optager deres videoklip på sædvanlig vis med deres telefonkamera. Efterfølgende henter de optagelserne ind i app’en og organiserer dem, trimmer dem og lægger musik eller voiceover på. Brugerfladen er på begge platforme ganske intuitive, og de fleste elever vil hurtigt kunne producere en kort film om et givent emne.

Når eleverne er færdige, kan filmene let deles via Youtube. Både Android og iPhone understøtter direkte upload til Youtube. Læs eventuelt denne artikel om brug af Youtube i undervisningen. Det kan være en god ide at oprette en klassekonto til Youtube, så alle deler det samme sted. Det er en god ide at forholde sig til om videoerne skal være skjulte eller ej. Som udgangspunkt er det nok at foretrække, at videoerne ikke kan søges af uvedkommende. Det er jo ikke sikkert, at eleverne i fremtiden til en jobsamtale ønsker at blive konfronteret med deres gennemgang af Amalieborgs arkitektur fra 1.g. Under upload’en får man mulighed for at vælge om videoen skal være offentlig tilgængelig eller privat.

 

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site