Socrative – quizzer og spørgsmål på den smarte måde

socrative

Der findes mange quiz-genereringstjenester på internettet. Mange er relativt begrænsede i deres funktionalitet eller også de koster penge. Socrative er en gratis tjeneste dedikeret til undervisning. Godt nok undervisning på amerikanske vilkår, men det ændrer nu ikke ved, at den sagtens kan bruges af lærere i det danske skolesystem. Socrative er delt op i en lærer-del og en elev-del. Når man logger ind i lærerdelen, får man mulighed for at skabe forskellige quiz-lignende spørgsmål/svar opgaver, som man efterfølgende deler med eleverne.

Inde i lærer-delen vælger man manage quizzes for at oprette en ny quiz. Her får man muligheden for at tilføje enten et spørgsmål, der kræver et kortfattet svar, eller man kan tilføje en multiple choice quiz. Når man har oprettet sin quiz, inviterer man sine elever, via elev-delen af Socrative, til at tage quizzen. Det sker ved, at eleverne indtaster det room number, der står øverst på startsiden i lærer-delen.

Når man kører quizzen for eleverne kan man vælge mellem, at læreren bestemmer farten, eller at eleverne selv sætter tempoet. Det gør det muligt at lave relativt små sekvenser, hvor man quizzer eleverne på tid. Man kan eksperimentere med, hvilken type quiz, der passer bedst ind i ens pædagogiske set-up. Man kan desuden overskue hvor mange elever, der tager quizzen. På den måde er man istand til at holde alle elever til ilden undervejs.

Selvom man nok ikke skal forlade sig på multiple choice quizzer som ens primære værktøj, så rummer Socrative nogle sjove og interessante muligheder for at pifte undervisningen lidt op med en anderledes udgave af det klassiske spørgsmålsark. Brugerfladen kræver en lille smule årvågenhed at gennemskue, men da der ikke er overvældende mange muligheder, lærer man hurtigt at finde rundt.

Læs mere og prøv det på www.socrative.com

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site