Prezi – præsentationsværktøj med sociale muligheder

Written by  //  11/03/2012  //  Kategorier, Værktøjer  //  1 Comment

logo prezi

De fleste starter Microsoft Powerpoint, hvis de skal lave en præsentation. De fleste er også enige om, at der kan være langt mellem de inspirerede powerpoints, hvor interessen holdes fanget igennem alle slides. Prezi er en webapplikation, som gør det lidt lettere at skabe en engageret præsentation. For at bruge Prezi skal man oprette sig som bruger. Det sker på Prezi.com

Når man er logget ind på sin prezikonto er det tid til at lave sin første præsentation. Klik på new prezi og du får muligheden for at vælge mellem forskellige skabeloner. Vælg en, og du er klar til at gå igang. Prezis arbejdsområde kan sammenlignes med et kæmpestort lærred, hvor du komponerer dine slides. Du kan zoome ind og ud på lærredet og gøre dine slides større eller mindre efter behov. Hvorfor skal man det? Jo, for en af Prezis mest imponerende aspekter, er den måde den skifter mellem slides. Det sker ved hjælp af en zoomeffekt. Det kan virke som et billigt trick, men faktisk virker det ret fængende. Hvis man fra et slide zoomer ud til et nyt slide, så virker det ret godt. Det giver et godt flow i præsentationen.

En fancy måde at skifte mellem slides er selvfølgelig ikke den eneste grund til at bruge prezi. Opbygningen af slides på et stort lærred fungerer intuitivt og enkelt. I øverste venstre hjørne er prezis værktøjskasse. Det er et samling blå cirkler, som hver især rummer de værktøjer, man har brug for til sin præsentationsopbygning. Sammenlignet med Powerpoint, så er antallet af muligheder begrænset, men netop enkelheden i opbygningen gør, at prezi er et godt alternativ til Powerpoint, når eleverne skal lave præsentationer. De bliver ikke fortabt i muligheder, men kan koncentrere sig om det vigtigste – nemlig af lave en god præsentation.

Ingen god præsentation uden billeder. Prezi gør det nemt at indsætte billeder. Hvis man googler billeder til sin præsentation,  kan man i billedindsætningsværktøjet indsætte billedets internetadresse i et felt. Så henter Prezi selv billedet fra det pågældende websted og sætter det ind i præsentationen. Det er ret smart. Man bruger simpelt hen copy/paste fra browserens adresselinje og sætter adressen ind. Smart og hurtigt. Man kan selvfølgelig også indsætte billeder, der ligger lokalt på ens computer.

Udover at prezipræsentationer nærmest automatisk fastholder tilskuernes opmærksomhed, så rummer servicen også en social dimension. Man kan dele sine prezis med andre. En prezi er automatisk offentligt tilgængelig, så andre prezibrugere kan se den på prezi.com/explore, og endda downloade den. Man kan nøjes med at offentliggøre den uden at folk kan kopiere den, hvis man ønsker det. Prezi tilbyder muligheden for at holde sine prezis private, men det koster penge. Når man klikker ind på en interessant prezi, kan man kommentere den. Det er en interessant mulighed i undervisningen. Man kan for eksempel bede sine elever om at se hinandens prezis hjemmefra og kommentere dem. Så har man som underviser klassens holdning på forhånd, når man samler op og kan bruge kommentarerne til at uddybe en debat eller en problematik. Se Prezis officielle præsentationsvideo neden for.

Se også denne korte introduktion til hvordan man kommer igang med at bruge Prezi.

One Comment on "Prezi – præsentationsværktøj med sociale muligheder"

  1. B. Aa. Olsen 25/10/2015 at 18:23 · Reply

    Undervisning QFSM

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site