Padlet – digital opslagstavle for hele klassen

Padlet

Der findes mange services, der giver mulighed for at samarbejde på det samme dokument. Det mest kendte eksempel er Google Drive, der giver en hel klasse mulighed for at arbejde på det samme dokument. Imidlertid kan Google Drive måske virke lidt ufleksibelt, hvis man arbejder med kortere noter og måske brainstormer på klassen. Her kan Padlet være et nyttigt værktøj i stedet.

Padlet fungerer som en digital opslagstavle. Man har en tom tavle, som man kan poste noter på. Man dobbeltklikker hvor som helst på tavlen for at få et notefelt frem. Her kan man skrive en note, man kan tilføje et link eller tilføje et billede. Noten kan efterfølgende trækkes rundt på tavlen og placeres, der hvor den passer bedst. Det giver en helt anden grad af fleksibilitet, end eksempelvis Google Drive giver.

Man kan bruge Padlet uden en brugerkonto. Men hvis man opretter sig som bruger, husker Padlet ens opslagstavler for en. På den måde kan man oprette en helt bibliotek af relevante opslagstavler, som ens klasser har samarbejdet om.

I højre side af Padletopslagstavlen er en menu. Her kan man få hjælp til servicen. Man kan ændre på ens opslagstavle. Man kan vende tilbage til hovedmenuen. Og man kan dele sin opslagstavle. Det letteste er at kopiere linket til ens opslagstavle og så paste det ind i en email, på Lectio eller hvilket system man nu bruger til at kommunikere med eleverne.

Prøv Padlet her

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site