Kender du TED Ed?

ted ed

Hvad er TED? Hvad er TED Ed? TED står for technology, entertainment, design og er en række conferencer, der bliver organiseret af non-profitorganisationen Sapling Foundation. På disse konferencer bliver der holdt en række såkaldte TED-Talks, som bliver optaget og sendt ud over internettet. Ideen med disse talks er, at interessante mennesker kan få en platform, hvor de deler deres viden og ekspertise med resten af verden. Helst i et letforståeligt og humoristisk sprog, så alle kan være med. Man kan eksempelvis høre en hjerneforsker fortælle malende og levende om den vildt interessante og for hende dybt forskningsmæssigt relevante  oplevelse det var at få en hjerneblødning. Selvom selve begivenheden er gruopvækkende, så er beretningen om denne forskers førstehåndsoplevelse af sit eget forskningsområde yderst interessant. 

TED.com kan man finde en lang række spændende foredrag (på engelsk), som berører alskens forskellige emner. Mange af disse kan man sagtens inddrage i undervisningen i mange forskellige fag. Generelt er informationsniveauet i foredragene fornuftigt. Der findes også foredrag i TED-regi, som er lidt tynde, men generelt er der meget at komme efter.

TED Ed er en service, TED har lanceret, som er målrettet undervisere. Her kan man finde en række foredragsvideoer, der er koblet med quiz-spørgsmål, uddybende læsning og andre læringsredskaber. Indtrykket er godt omend en smule amerikansk i sin tilgang til læring. Men det interessante ved servicen er, at man kan bruge den til at oprette sine egne “forløb”. Man kan tilføje en selvvalgt video, selv formulere quiz-spørgsmål, selv tilføje uddybende læsning og så dele det med sine elever. De flittige kan på den måde selv producere en video, uploade den til Youtube og efterfølgende lave en TED Ed til deres elever. Læs mere om TED Ed på dette link. Her kan man også se en video, der forklarer konceptet.

Læs også mere om TED her

Wikipedia om TED

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site