HBO Nordic – kvalitets TV på computeren

HBO Nordic

Mange taler om, at amerikansk TV er inde i en guldalder. Serier som The Wire, The Sopranos, Newsroom og senest Girls og Game of Thrones, går deres sejrsgang over hele verden. Bag disse serier står den amerikanske TV-station HBO. De har om nogen gået forrest i nyfortolkningen af, hvad amerikansk TV kan. De har omskrevet opskriften på succes. Gode velproducerede  historier, der spænder over hele sæsoner med interessante karakterskildringer, er vejen frem.

HBO Nordic er stationens spydspids i Europa. De lancerede tjenesten i de nordiske lande for nylig og giver via en webbrowser adgang til eksklusivt indhold på samme måde som Netflix gør det. Udvalget er kvalitetsmæssigt godt, men man skal ikke forvente mere end Netflix tilbyder. Nærmere tværtimod. Fordi HBO er begrænset af deres egen programlægning, får man deres originale indhold på tjenesten og ikke meget mere. Netflix får indhold fra mange forskellige kilder. Der er nu alligevel indhold til adskillige timers underholdning på HBO Nordic.

Hvis man er begejstret for HBO’s serier, er tjenesten bestemt anbefalelsesværdig. Der er åbnet for et omfattende bagkatalog. I forhold til anvendelse i undervisningen, så er det nok mest historie og mediefag, der umiddelbart vil kunne drage nytte af tjenesten. Der er en del historiske dramaserier, som jeg kan forestille mig, at historieundervisningen kan bruge. Mediefag kan virkelig boltre sig i de mange stilskabende serier, der er tilgængelige. Andre fag kan sikkert også finde relevant materiale på tjenesten. Man skal være opmærksom på, at HBO Nordic lader til at kræve, at man binder sig for 6 måneders abonnement. Det koster 79,- om måneden. Her under lanceringen har de givet den første måned gratis med mulighed for at afmelde abonnementet igen, men det er lidt uklart om den praksis fortsætter. Det er lidt ærgerligt, når nu Netflix tilbyder en måneds opsigelse.

Man skal installere et plugin til sin browser for at se indholdet på HBO Nordic. Det finder tjenesten selv ud af, første gang man logger ind. Derefter tilbyder den at installere det nødvendige software. Man skal bare følge instruktionerne undervejs. Det er ganske ligetil.

 

Leave a Comment

comm comm comm

Switch to our mobile site