IT i undervisningen« | »

CloudConvert – nem konvertering af filer

Man kommer fra tid til anden ud for at skulle konvertere en fil fra et format til et andet. Et typisk eksempel er, at en elev har sendt sin stil i et format, lærerens computer ikke kan læse. Ofte må man have fat i eleven for at få vedkommende til at sende i et mere gængs format. Det tager tid og kan være frustrerende. Imidlertid findes der værktøjer, som kan hjælpe med at konvertere filer. CloudConvert er sådan et værktøj.

CloudConvert er en ny webtjeneste, som tilbyder konvertering af en lang række filformater. I skrivende stund er CloudConvert i beta, hvilket vil sige, at folkene bag tjenesten stadig arbejder på at optimere oplevelsen. Derfor kan man opleve småfejl undervejs. Tjenesten er gratis (indtil videre), og man behøver ikke oprette en konto for at bruge den. Imidlertid får man adgang til flere konverteringer pr. dag og mulighed for at konvertere større filer, hvis man opretter en konto. Det er i øvrigt super nemt. Man kan oprette en konto ved at logge ind med Facebook, Google eller Twitter. Hvis man ikke bruger disse tjenester, kan man også oprette en almindelig konto.

CloudConvert er nemt at bruge. Så nemt som at trække den fil man vil konvertere ind på hjemmesiden og slippe den der. Så ved tjenesten, at man vil konvertere filen. Der spørges til hvilket output format man ønsker, og så er der bare tilbage at klikke “start conversion” – så er man igang. Hvis man konverterer en stor fil, kan man vælge at få en email, når tjenesten er færdig. Men ved simple dokumenter sker konverteringen så hurtigt, så man ligeså godt kan blive hængende. Tjenesten tilbyder så, at man kan downloade den konverterede fil. Det er nemt, praktisk og umådeligt smart.

Prøv det selv på CloudConvert.org

Posted by on 05/09/2013.

Tags: , , , ,

Categories: Internetressourcer, Kategorier, Lyd og Billede, Værktøjer

0 Responses

Leave a Reply

« | »
Recent Posts


PagesSwitch to our desktop site